Bieslook Allium schoenoprasum Bieslook is een overblijvende plant met smalle, grasachtige bladeren en vormt een van de basiskruiden in de keuken. Bieslook heeft een zachte... Read More
Aardbeien Fragaria x ananassa Aardbeien zijn een zeer geliefde fruitsoort. Hoe gemakkelijk ze ook verkrijgbaar zijn in de supermarkt, er gaat niets boven door de... Read More
Aubergines Solanum melongena Vreemd genoeg is de aubergine verwant aan de aardappel, hoewel hij er heel anders uitziet. Het is een populaire groente in de... Read More
Asperges Asparagus officinalis Asperge was ooit voorbehouden aan de rijken; wie geen tuin had, kon geen asperges eten. Nu zijn asperges in de supermarkt verkrijgbaar,... Read More
Groene pompoenen en courgettes Cucurbita pepo Hoewel courgettes en (eetbare) pompoenen van dezelfde plant komen, worden ze hier apart behandeld, omdat ze verschillende toepassingen hebben in... Read More
Doperwten Pisum sativum Erwten zijn een goede reden om een moestuin te beginnen: het is onmogelijk om erwten te kopen die qua smaak ook maar... Read More
Pastinaken Pastinaca sativa Pastinaken werden in Europa gekweekt uit de wilde pastinaak die overal groeide. Het is mogelijk dat de Grieken en Romeinen deze groente... Read More
Kool Brassica oleracea (var. Capitata) Kool wordt al 3000 jaar verbouwd, maar de kool zoals wij die kennen, heeft zijn ontwikkeling minder lang geleden doorgemaakt, waarschijnlijk... Read More
Uien Allium cepa De ui is een van de oudste groenten. De oude Egyptenaren verbouwden vijfduizend jaar geleden al uien en waarschijnlijk werden ze al... Read More