05 juli 2014

VTV ’t Klooster gezond actief

De leden van Volkstuindersvereniging ’t Klooster zijn op dit moment weer druk in de weer. Zij zorgen ervoor dat hun percelen er weer netjes bijliggen. Bovendien zijn sommige groenten alweer enkele weken geleden gezaaid. Die hebben hun weg naar het daglicht al gevonden. Voor andere gewassen is nu de tijd van het zaaien of planten gekomen. Sommige leden doen alles biologisch, anderen strooien weleens een handje kunstmest.

Na de droge periode hebben we nu een mooie hoeveelheid regen gekregen. Precies op tijd om bijvoorbeeld de vruchten van de aardbeien groot en lekker te laten worden.
De leden zijn niet alleen op zichzelf bezig. Elkaar helpen met bepaalde werkzaamheden gebeurt regelmatig. Ook het geven van goede raad en het uitdelen van voor jezelf overbodig plantgoed zijn normale zaken. Regelmatig is er ook tijd om het werk te onderbreken en een bakske (bekertje) koffie te drinken.
Op dit moment zijn er op ons complex nog twee perceeltjes vrij. Als je interesse hebt, kom dan eens langs op het complex achter Het Ontmoetingscentrum in Raamsdonk en neem contact op met secretaris Frits Rekkers.
Voorlichting over tuinieren geven we niet alleen aan onze leden . Enkele weken geleden was een groep kleuters met hun groepsleiders te gast. Een tweede groep heeft inmiddels gevraagd of zij ook een bezoek kunnen brengen.
VTV ’t Klooster nam ook deel aan de actie van Rabobank Amerstreek. Met het garantiebedrag van € 50,= zullen jullie wel tevreden moeten zijn, hoorden wij uit diverse monden. Mooi niet. Tijdens de bestuursvergadering op 9 mei kwam Wendy Kuiten van Rabobank Amerstreek de cheque overhandigen. Vier maal de hoogte van het garantiebedrag was ons deel. En dan had Wendy, sinds november lid van de vereniging, als medewerker van Rabobank Amerstreek nog niet mogen stemmen.

|